Задовољство нам је да вам најавимо да ће највећи регионални Фестивал науке бити одржан од 4. до 6. маја 2023. године у Београду у хали 3 Београдског сајма, Булевар војводе Мишића 14. Сврха ове манифестације је да представи, објасни и промовише науку на начин пођеднако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.

Менса Србије ће се ове године по први пут представити на београдском Фестивалу науке. На штанду који делимо са Удружењем грађана УченIQ наши вредни чланови из Одсека за рад са децом припремили су богат програм радионица, демонстрација и других занимљивих активности. Имаћемо и специјалне госте – једног правог човеколиког робота и једног сјајног експериментатора који нам долази из Француске.

Позивамо вас да са својом децом, породицом, пријатељима, посетите наш простор и штанд који смо назвали “Изазови ум”, а који се налази у Малој зони Фестивала науке.
Током протеклих петнаест година српски Фестивал науке нарастао је у највећи научни догађај у региону југоисточне Европе. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна.

Погледајте интерактивни програм нашег штанда!

Видимо се на Београдском сајму!