Употреба асоцијација за лакше, брже, забавније и ефикасније учење, пре свега језика, али и било ког другог наставног предмета или садржаја, како код деце у школском узрасту, тако и код одраслих.
Имамо ли право да се жалимо на сопствено лоше памћење или можда једноставно не познајемо довољно добро технике и начин на који оно функционише.
О креирању сопствених метода учења страних језика и другим темама из свог дугогодишњег искуства у подучавању деце и одраслих, говорила нам је наша чланица Јелена Илић.

Онлине разговор одржан је у четвртак 14.октобра 2021. са почетком у 19.30часова на Фејсбук страници Менсе Србије.
Послушајте зашто Јеленин метод за учење страних језика даје тако добре резултате и како мења свеобухватан приступ учењу свих њених ђака.
Јелена је професор италијанског језика и књижевности. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду и постала члан Удружења научних и стручних преоводилаца Србије. Члан је Менсе од 2010. године, од када активно учествује у бројним пројектима. Тренутно је део тима Ерасамус+ пројекта -Теацхерс фор Гифтед, који је покренула Менса Србије у сарадњи са Менсом Шведске. Била је стручни сарадник у изради књиге ИQ детета – брига родитеља, аутора Др Ранка Рајовића.