Поводом Дана интелигенције, рођендана Менсе Србије, одржана је јавна онлајн радионица за децу предшколце и њихове родитеље.

Овом приликом смо разговарали са децом и родитељима о важном животном добу преласка у школске клупе и на који начин је добро и лако радити са децом на безболној промени животне ситуације. Представљен је део рада кроз програм “Одрасталица” који је базиран на кинестетичком учењу – учењу целим телом. Педагошки метод “Одрасталица” подржава Менса Србије као здрав и методолошки користан начин припреме за школу. Деца су интерактивно учествовала, јер је њиховој генерацији потпуно природан рад и комуникација путам екрана, а родитељи су постављали бројна питања. Радионици су се прикључили учесници из Новог Сада, Београда, Панчева, Сремских Карловаца, Кикинде, Врања, Смедерева, али и из Бијељине, Келна, Берлина, Хилдена и Ратингена. Радујемо се да смо тог 3. октобра 2021. могли да “угостимо” децу и родитеље из разних крајева и оснажимо их на путу ка емотивној, социјалној, физичкој и интелектуалној припреми деце за школовање.

Радионицу су водили Момчило Степановић, сам аутор програма Одрасталица, који је осим тога учитељ, оснивач удружења Креативни учитељи, аутор многих семинара за усавршавање наставе, и Дуња Шашић, лиценцирана реализаторка програма Одрасталица и ауторка развојно-креативних радионица Облутак. Обоје чланови Менсе Србије.

До неке друге прилике и дружења преко онлине платформи!

Дуња и Момчило