У четвртак 20. маја, наш гост је био наш члан, Момчило Степановић, учитељ који своју креативност испољава на различитим пољима. Са Момчилом смо разговарали о свему по мало, а највише о деци, одрастању, педагогији и родитељству.
Уз подршку Менса Србије реализовао је пројекат “Самостално дете – Успешно дете” чија је основна тема питање емоционалног и социјалног описмењавања деце, а у вези са интелектуалним и менталним развојем.
Овог пута сазнајте, између осталог, зашто презаштићеност деце има за исход отежано прилагођавање приликом поласка у школу.
Ово је први наступ у оквиру нашег Одсека за рад са децом.
Модератор разговора је Јелена Исајловић.
О госту:
Момчило Степановић је учитељ у ОШ “Бановић Страхиња” у Београду. Залаже се за школу у којој се, поред академског, врши и емоционално, социјално и васпитно описмењавање деце.
Аутор је више програма намењених деци и ученицима, као и програма стручног усавршавања у образовању. Оснивач је удружења Креативни учитељи.
Сматра да је емоционално описмењавање ученика приоритет, да је формирање добрих менталних навика приоритет тренутка, и да нови услови одрастања захтевају нова решења у педагогији и родитељству.