У четвртак, 12. новембра, одржано је још једно у низу онлине предавање за чланове Менсе Србије и заинтересовану јавност, на тему “Креативно размишљање у пракси”.
О томе како да подстакнете креативно размишљање и на који начин можете да га примените кроз различите ситуације, говорио је Урош Петровић, књижевник чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе.
Предавање је емитовано преко Фејсбук лајв стримаа на Фејсбук страници Менсе Србије.
О предавачу: Урош Петровић (1967), аутор је двадесет књига и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе. Књиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. Аутор је и три стоне друштвене игре, од које су две награђене. Подстицао је нацију на размишљање и унутар култног серијала “Фазони и форе”, као и у квизу “Лавиринт” на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта и најтежа препрека за такмичаре. Добитник је већег броја награда за фотографију. Гостује као предавач на факултетима, у школама и другим образовним установама у земљи и иностранству, као и на пословним форумима и конгресима. Један је од креативних амбасадора Србије у оквиру пројекта “Србија ствара”. Био је председник Менсе Србије.