У четвртак 29. октобра. 2020. од 19:30 часованаставили смо серију онлине догађаја. Овога пута говорило се о теми „Како формирати/одржати радне навике код ученика у време пандемије и комбинованог или онлине школовања?“
Панелисти су били чланови Менсе Србије који имају дугогодишње искуство као учитељи, наставници и психолози.
Онлајн разговори су уживо реализовани на Фејсбук страници Менсе Србије.
Панелисти: Сања Стојановић Ђорђевић, Дејан Јовић, Светлана Пуретић, Мирјана Тишма и Момчило Степановић.
Сања Стојановић Ђорђевић ради у школи већ 20 година. Живи у Крушевцу, тренутно запослена у Медицинској школи. Говориће као професор апстрактног предмета у онлине настави и као родитељ основца и средњошколца. Учесник Ерасмус + пројекта Теацхерс фор гифтед – Менсе Србије и Менсе Шведске.
Дејан Јовић, професор хемије у Шабачкој гимназији. Дипломирао на Природно-математичком факултету у Новом Саду где је и мастерирао на наставном смеру. Други мастер рад је одбранио на Хемијском факултету у Београду. Области његовог интересовања су деца даровита за хемију и друге природне науке и методологија рада са оваквим ученицима. Вршио је више истраживања на тему идентификације и рада са даровитим ученицима и резултате представљао на бројним конференцијама и стручним скуповима. Члан је: стручног жирија манифестације Дан интелигенције, Института за модерно образовање, као и ЕпоЦ тима Србије. Тренутно учествује у Ерасмус + пројекту “Теацхерс фор Гифтед” који је покренула Менса Србије.
Светлана Пуретић је дипломирани психолог, психотерапеут у едукацији. Као психолог – стручни сарадник у Регионалном центру за таленте у Земуну радила на различитим пројектима којима се унапређује когнитивни и емотивни развој деце и омладине.
Мирјана Тишма, професор разредне наставе, педагошки саветник, координатор СИГ-а Родитељ, национални амбасадор Сциенце он Стаге Сербиа, коаутор радионица за децу „ Од цртања до програмирања“ и коаутор семинара за наставнике „Учити је лако, јер знамо како“. У просвети ради двадесет година и за сада ушпешно, као учитељ и као родитељ, решава новонастале проблеме у онлајн настави. Врло је поносна на свој менторски рад са студентима, као и на освојене разне награде ученика на математичким и литерарним такмичењима. Члан је Ерасмус + пројектног тима Теацхерс фор гифтед Менсе Србије.
Момчило Степановић је профессор разредне наставе у ОШ “Бановић Страхиња” у Београду са 32 године радног стажа са децом школског узраста. Самостални је педагошки саветник и Саветник – спољни сарадник ШУ Београд. Објавио је неколико стручних радова, уџбеник Математика 4 – Радни листови за математику ИВ, педагошки роман “Маштачи” и друге публикације. Члан је пројектног тима Ерасмус + пројекта Теацхерс фор гифтед Менсе Србије. Оснивач и Председник управног одбора удружења “Креативни учитељи” од 2010.г.
Модератор:
Јелена Исајловић је магистар фармације. Донедавно је обављала фукцију Лоокалног координатора Менсе у Крагујевцу, а у истом граду је стекла новинарско искуство радећи као репортер Српске научне телевизије.”