Удружење грађана УченIQ у сарадњи са Менсом Србије ће у недељу, 11. јуна 2023. године одржати две бесплатне радионице Уравнотежи своје срце! Eмоционална интелигенција и STE(A)M за основце.
Радионице ће се одржати у новим просторијама Менсе Србије у Београду.
У току радионица деца ће проћи кроз низ активности, прилагођених њиховом узрасту, којима ће се упознати са емоционалном интелигенцијом и потребом да је усавршавамо, а затим ће кроз занимљиве STEM активности креативно изражавати своје емоције, али и научити неке законе физике, хемије и основе програмирања.
Радионице ће се реализовати према следећем распореду:
– од 16:30- 17:45 часова: радионица за млађе основце (од 1. до 4. разреда)
– од 18- 19:30 часова радионице за старије основце (од 5. до 7. разреда)

Радионицу ће реализовати ауторка радионице Тања Олеар Гојић и чланови Одсека за рад са децом Менсе Србије.
Тања Олеар Гојић је координаторка је Одсека за рад са децом Менсе Србије и председница Удружења УченIQ, Scientix амбасадор и члан Управног одбора Science on Stage Србије. Овогодишњи је добитник европске Scientix EU награде у току STEM Discovery кампање 2023 за STEM ентузијасту.
Пријаве су обавезне на https://forms.gle/Z19qjqoYJ9GBr4fJA

Шта је STE(A)M?

STE(A)M је акроним који означава науку, технологију, инжењерство и математику, а додатно слово А представља и уметност. Уз STE(A)M концепт развијају се најважније вештине за 21. век као што су критичко мишљење, креативност, сарадња и комуникација. У СТЕМ активностима фокус је на радозналости, истраживању и игрању кроз чега се учи критичком мишљењу и решавању проблема. Подстиче на креативност, иновативни и предузетнички дух где се сазнања из СТЕМ дисциплина користе за уметничко изражавање и иновације.