Нови интерактивни програм Удружења УченIQ и Менсе Србије на Фестивалу науке који се одржава у новом темину од 17-19. маја 2023. а бесплатно за све!

Фестивал науке, који је првобитно требало да се одржи 4, 5. и 6. маја али је дан пред отварање отказан због масовног убиства у основној школи Владислав Рибникар на Врачару, биће одржан на Београдском сајму од 17. до 19. маја, у форми хуманитарне и бесплатне манифестације, у духу новонастале ситуације.

Сврха ове манифестације је да представи, објасни и промовише науку на начин пођеднако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.

Менса Србије ће се ове године по први пут представити на београдском Фестивалу науке. На штанду који делимо са Удружењем грађана УченIQ наши вредни чланови из Одсека за рад са децом припремили су богат програм радионица, демонстрација и других занимљивих активности. Имаћемо и специјалне госте – једног правог човеколиког робота и једног сјајног експериментатора који нам долази из Француске.

Позивамо вас да са својом децом, породицом, пријатељима, посетите наш простор и штанд који смо назвали “Изазови ум”, а који се налази у Малој зони Фестивала науке хала 4.

Током протеклих петнаест година српски Фестивал науке нарастао је у највећи научни догађај у региону југоисточне Европе. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна.

Видимо се на Београдском сајму!

Погледајте интерактивни програм нашег штанда! (линк у опису профила)