Ове године, дванаеста по реду Европска ноћ истраживача у Србији, одржала се у петак 24. септембра и у Кикинди. Као и претходне три године, њена прослава почела је недељом истраживача- од понедељка 20. септембра. Центар за промоцију науке, координисао је активностима заједно са Научним клубом Центра за стручно усавршавање Кикинда, као једним од 14 из Мреже научних клубова, чији је и био иницијатор оснивања 2016.године. 

Након великих промена изазваних глобалном пандемијом, главна идеја је окупљање истраживача и јавности свих узраста у хетерогеном окружењу − уживо и на догађајима унапређеним виртуелном и проширеном стварношћу. Како нова деценија увек означава промене и модернизацију, желели су да дигитална наука буде главна тема Ноћи истраживача 2021. Стављање дигиталног у фокус овогодишњег програма одражава трендове и интересовања нових генерација које ће стварати и одржавати будућност, а све то кроз релевантне теме попут климатских промена или система исхране кроз укључивање много различитих аспеката.

Ове године као гости Научног клуба Кикинда свој допринос обележавању Европске ноћи истраживача дали су и наши чланови и чланови Удружења УченIQ: Тања Олеар Гојић, Мирјана Тишма и Ивана Павковић својом интерактивном онлајн радионицом Иноватори одрживих циљева: Мора и океани.

Кроз интерактивну онлајн радионицу упознаћемо се шта је клима и како мора и океани утичу на њу, а како промена климе утиче на мора и океане. Сазнаћемо како и чиме су мора и океани загађени, како то утиче на човека, биљни и животињски свет, па и климу. Покушаћете да дођете до одговора на нека веома занимљива питања. Упознаћемо се са идејом ,,чистача мора” из комплета Lego We Do 2.0 и осмислили своје предлоге за решење проблема које ћемо на различите начине представити на виртуелној огласној табли. Имаћете прилику да сазате информације, проверите своје знање, али и будете креативни.

Кликните на реч ПОЧНИ и започните интерактивну авантуру. Не заборавите да нам пошаљете радове на интерактивну изложбу.

Уколико радионицу пратите путем телефона, телефон се мора окренути попреко, делови слике могу да се увећају..

 

Погледајте виртуелну изложбу

Иноватори одрживог развоја: Мора и океани