Менса Србије је 12. септембра 2021. године учествовала на Дечјем фестивалу Опленац. С обзиром на то да је ово догађај намењен деци, Менса за децу је делегирала нашу чланицу Дуњу Шашић и њене развојно-креативне радионице за децу „Облутак” да покаже деци другачије путеве размишљања и освајања знања кроз рад рукама, баратање бојама, комбиновање различитих материјала, размишљање о процесима, настајање најразличитијих радова, учење о природи…

 
Одржано је четири радионице: Краљ/краљица шуме, Чаробно дрво, Лептир у јесен и Мога храста лист.
Дечји фестивал Опленац је добротворни спортско-културни догађај који се сваког септембра одржава под отвореним небом, у прелепом опленачком парку. Ове године је одржан четврти по реду, а наш штанд креативних радионица био је вазда пун деце, осмеха и концентрисане енергије.


На овом фестивалу је учествовао и наш чувени писац, Менсаш, Урош Петровић, који је поред радионице за децу, био љубазан и да да интервју за новинарску секцију школе из Тополе. Изјаву за школске новине дала је и председница Менсе Србије Александра Боровић. Програм је водио такође наш члан – Александар Филимоновић, глумац.
Дечји фестивал Опленац организује Фондација Корени под патронатом Њихових Краљевских Височанстава принца Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић.