Одсек за рад са децом Менсе Србије и Удружење УченIQ, организовали су Едукативни излет ,,Упознај Кику!” у Кикинду у среду 25.8.2021.
Аутобус са око педесетак деце  узраста од 7 до 12 година кренуо је из Београда ка Кикинди око 8 часова ујутру. Прва тачка нашег обиласка Кикинде је била посета Сувачи- млину који су покретали коњи, а након тога су ученици прошетали тргом Кикинде и видели занимљиву архитектуру зграда на њему. Одушевили су се фонтаном која је посвећена породици.
У Народном музеју Кикинде нека од деце су доживели свој најузбудљивији обилазак музеја. Истраживање музеја уз посебне истраживачке задатке њиховог програма ,,мУзеј од А до Ш” је било изузетно подстицајно и сва деца су активно учествовала. Наш циљ путовања је био упознавање остатака мамутице Кике која је у оригиналу изложена у стакленом делу музеја, а  реплика њеног костура од пластике изложена је у дворишту музеја. Деца су имала прилику да упознају живот мамута у прастара времена и тужну судбину мамутице Кике. Инспирисани њеним животом учествовали су у ликовној радионици, након које су њихови радови учествовали у ликовном конкурсу ,,У друштву са Мамутом” Неколико наших радова је ушло у ужи избора у том конкурсу.
Након сјајног ручка након којег су се деца засладила правом војвођанском штрудлом, обишли смо Старо језеро и уживали у слободној игри и спортским активностима.
На крају обишли смо чувену Улицу Генерала Драпшина и уживали у правом ,,тунелу” сачињеном од зелених крошњи. Та улица је проглашена за једну од десет најлепших улица у Европи.
После узбудљивог дана, пуни утисака у Београд смо се вратили око 20 часова. Иако нас је у Београду испратила киша, време је било све лепше како смо се кретали северније и у Кикинди је било чак и сунчаних тренутака, тако да нас је Кикинда испратила руменим небом изнад равнице.
Децу су водили учитељи Тања Олеар Гојић, Мирјана Тишма и Ненад Пантић.