У суботу 24.марта 2018. године у 12 часова у просторијама Српско-корејског информационо приступног центра при Министарству државне управе и локалне самоуправе, а у оквиру активности ,,Менса Србије деци“, коју организује СИГ УченIQ, реализована је бесплатна активност за децу основношколског узраста поводом Недеље дигиталних вештина 2018 ( All Digital Week 2018).

Окупљену децу и родитеље поздравила је председница Менсе Србије Александра Боровић, а затим су у оквиру главне теме догађаја ,,Добре и лоше стране технологије“ предавачи децу провели кроз:

– Скајп виртуелну посету Народном музеју Ниша где је кустос Јелена Богдановић децу упознала са ,,Константином Великим“.

  

– Добре примере употребе технологије у образовне сврхе и за унапређење својих способности и креативности

– Последице погрешне и претеране употребе технологије

– Безбедност деце на интернету

Предавачи:

Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе, координатор и оснивач СИГа УченIQ у оквиру Менсе Србије, Scientix амбасадор и Microsoft иновативни едукатор експерт 2016/2017, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.

Мирјана Тишма, професор разредне наставе, координатор СИГа Родитељ и оснивач СИГа УченIQ у оквиру Менсе Србије, сарадник Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор радионица Од цртања до програмирања.

Момчило Степановић, професор разредне наставе, педагошки саветник,  оснивач и председник УО удружења Креативни учитељи, суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије,  саветник – спољни сарадник ШУ Београд и Завода за унапређење образовања и васпитања, аутор и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања и франшизног програма ,,Креативна школица успеха“.