Менса Србије, у настојању да се придружи промоцији математике током манифестације Мај месец математике 2018. организовала је две бесплатне радионице Размрдајмо вијуге: Креативна математика- Како сложити Рубикову коцку 18.5. у ОШ,,Драган Лукић“ на Новом Београду и у просторијама Менсе Србије у Дому омладине  у Београду 19.5. 2018. године.

У првом делу радионице учили смо алгоритме за слагање Рубикове коцке, а затим смо се играли картама ,,Креативна математика“ у којима је могуће користити све четири операције унутар прве стотине, а ауторско су дело члана Менсе Србије Момчила Степановића.

Радионице реализовале Тања Олеар Гојић, Мирјана Тишма и наш мали волонтер Аца који је веома успешан у склапању Рубикове коцке.

ВИШЕ СЛИКА

Ова радионица је била у организацији Менсе Србије и СИГ УченIQ и није на званичном програму Центра за промоцију науке који вам од свег срца препоручујемо да погледате и посетите њихове изложбе, радионице и предавања.

О званичној манифестацији Мај месец математике: Центар за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ, седму годину заредом, организовао је највећу националну научнопопуларну манифестацију под називом М3 – Мај месец математике, од 14. маја до 1. јуна.
Овогодишњи М3 посвећен је алгоритмима и носи назив „Математика, проблем решен“. М3 ће кроз скуп свакодневних радионица и научнопопуларних предавања, уз изложбу Алгоритми од кухиње до берзе посетиоце увести у чудесни свет математике.