Менсине наградне радионице за победничке екипе Brainfinity такмичења Менса Србије је 3. јула 2021. године, у Средњој школи за информационе технологије ITHS на Новом Београду, одржала две радионице за победничке екипе такмичења Браинфинитy из категорије од 5. до 8. разреда. Присуствовале су победничке екипе 5. и 7. разреда, обе из ОШ ,,Исидора Секулић” из Београда.
Мирјана Тишма и Тања Олеар Гојић, чланови ,,УченIQ” и Одсека за рад са децом Менсе Србије, су одржале радионицу ,,Иноватори одрживих циљева: ОЧИСТИМО МОРА”.  У њој су се ученици бавили једним од циљева одрживог развоја – ,,Живот под водом – очувати и одрживо користити океане, мора и морске ресурсе за oдржив развој”, а то значи до 2025. значајно смањити све начине загађивања мора.
Кроз радионицу ученици су имали прилику да се упознају како и чиме су мора и океани загађени, како то утиче на човека, биљни и животињски свет.  Користећи едукативни комплет Lego We Do 2.0 упознали су се са идејом ,,чистача мора”, и у тимовима осмислили своје предлоге за решење проблема које су представили осталим екипама.
Борис Пројевић, инструктор вештине памћења “Мнемонике” и директор “Едукативно иновативног центра Еду Хоботница”, је одржао радионицу ,,МЕМОРИЈА КАО ЗАКЉУЧАНА ЗВЕР (Неограничени потенцијал који се може разбудити)”.
На радионици су ученици присуствовали демонстрацији меморије уживо, научили како да сачувају научене информације од заборављања, као и како да доведу запамћено у трајну меморију. Научили су 10 латинских речи на мнемонички начин и видели како се може памтити, а да се не “буба”.

СЛИКЕ