У сарадњи са интернационалном школом интелектуалних вештина „Brainobrain Stari grad“, организовали смо креативну Новогодишњу радионицу едукативног карактера. Деца су имала прилику да науче како се уз помоћ канапа, папира и  маште могу направити права ремек дела.

У духу новогодишњих празника, правили смо јелку од канапа украшену шљокицама. Ово је једна од вежби за тренирање стрпљења, особине која се учи и која као крајњи циљ има постизање самоконтроле. Жеља нам је била да деца са радионице понесу знање о начину израде скулптура од канапа и да у својим домовима самостално наставе разијати своју креативност, као и идеје о самим облицима скулптура, тражећи нове начине у решавању проблема.

Да забава може бити едукативног карактера најбоље показује прављење 3Д оригами звезде од папира. Циљ ове активности је да се деца на једноставан начин уведу свет оригамија, вештине која има вишеструки значај. Поред развијања прецизности и стрпљења, оригами техника омогућава боље разумевање математичких појмова (геометријских облика, половине, четвртине, угла, дијагонале…) и просторних односа (3Д разумевање).

Подстичимо децу на креативност како би их учинили способнијим за суочавање са изазовима и лакше доношење одлука у различитим животним ситуацијама.

Аутор и реализатор радионице Маријана Николић, члан Одсека за рад са децом Менсе Србије и предавач у интернационалној школи интелектуалних вештина „Brainobrain Stari grad“.

Галерију са фотографијама можете видети ОВДЕ.