У суботу, 16. априла 2022. године, од 17-19 часова, у просторијама Савремене гимназије и Института за модерно образовање у Београду, одржан је низ радионица у оквиру Менсиног СТЕАМ каравана који је финансијски подржан од стране Центра за промоцију науке.
Било је присутно 82 деце. Деца су се на лицу места опредељивала за две радионице, које су реализовали учитељи и наставници ангажовани у оквиру Одсека за рад са децом и њихови сарадници:
➡️ Тања Олеар Гојић је реализовала раионицу Lego We Do. Деца су помоћу едукативних сетова Lego We Do 2.0 конструисала возило за истраживање свемира и формулу 1. Инструкције за склапање возила су пратили на таблетима, а затим су своја возила програмирали помоћу блоковских наредби.  Радионица је реализована уз подршку центра за промоцију науке и УченIQ.
➡️ Ненад Пантић:је реализовао раионицу Играј паметно. Користећи паметне друштвене игре можемо унапредити начин мишљења. Деца су кроз различите проблемске ситуације пролазила уз занимљиве играчке бренда ,,Smart games”. Радионица је реализована уз подршку центра за промоцију науке и Media Planet doo.
➡️ Миа Чараковац: је реализовала радионицу У ритму мозга. Ученици су на занимљив начин се упознали са центрима у нашем мозгу и научили да је музика један од стимуланса који активира цео мозак.
➡️ Ивана Павковић је реализовала радионицу Електрицитет. Ученици су се кроз експерименте упознали са електрицитетом, а затим су сами склапали електрична кола, правили мали вентилатор помоћу електро мотора и упознали се са експериментом у коме и кромпир производи струју као доказ да вса жива бића у себи имају електрицитет. Радионица је реализована уз подршку центра за промоцију науке и УченIQ.
➡️ Милица Благојевић је реализовала радионицу Geomag. Ученици су се упознали са магнетима и магнетном силом, њиховим половима, а затим су користили едукативне сетове Geomag како би направили своје грађевине и конструкције  Радионица је реализована уз подршку центра за промоцију науке, KlIQer shop и УченIQ.
➡️ Илија Тасић: је реализовао радионицу IQ изазов. Деца су се забавила користећи различите IQ изазове и играчке којима се може испрбати свој IQ за решавање проблема. Радионица је реализована уз подршку центра за промоцију науке, KlIQer shop и Media Planet doo.
Док су деца била на радионицама, родитељи су имали прилику да присуствују предавању Љиљане Лазаревић ,,Митови и истине о даровитој деци.
Целу галерију слика погледајте ОВДЕ.