Ма колико уживали у савременом животу и тражили начине да лагодније живимо, ми се отуђујемо од природе.

Несвесно постајемо робови таквог начина живота, а нама је, и посебно нашој деци, преко потребан боравак у природи.

➡️ Како природа делује на појачавање можданих активности?
➡️ Шта су показала нека истраживања о утицају боравка у природи на здравље и дух људи?
➡️ Шта ми можемо да учинимо да се деца развијају и еволуирају у природним, а не вештачким условима?

О ,,Последицама недостатка природе” и како децу вратити природи са Ненадом Пантићем, разговарала је Тања Олеар Гојић, координаторка Одсека за рад са децом на још једном онлајн догађају у организацији Одсека за рад са децом Менсе Србије.

Разговор је одржан у четвртак 23.12. 2021. у 19:30 часова на ФБ страници Менсе Србије.

🔶 Ненад Пантић је учитељ у ОШ “Сава Шумановић”, члан је Одсека за рад са децом Менсе Србије и овогодишњи члан организационог тима Дан интелигенције.
Први је носилац плакете „Златно сунце”, које му је „за изузетну креативност, професионалну посвећеност и примену нових технологија у раду са децом” доделио Дечји културни центар Београда, као и „Признања за херојско дело”, које му је доделила заједница наставника „ЕдуБалкан” „за херојски допринос креирању базе дигиталних образовних материјала”.
Током свог учитељског стажа Ненад је освојио различите награде на локалном и републичком нивоу, као и награде на различитим конкурсима, а примери добре праксе се налазе у базама знања „Дигитални час”, „Дигитална учионица” и “Дан интелигенције”. У ОШ „Сава Шумановић” води мини рукометну секцију.
Ожењен је и тата троје деце.