У суботу 11. децембра у сарадњи са Удружењем УченIQ и Институтом за модерно образовање (ИМО) у просторијама Савремене гимназије одржане су две радионице ,,Додирни науку кроз експерименте” коју је одржао Мајкл Грегори у сарадњи са члановима Одсека за рад са децом.

Радионицама је присуствовало око 60 деце узраста од 7 -12 година, која су видела експерименте са мешањем светлости, разлагањем боја, електрицитетом и предлог како направити приручни микроскоп. Неке од експеримената су деца извела сама или у групи. Радионице су биле на енглеском, али су и превођене на српски језик. Многа деца су комуницирала са предавачом на сјајном енглеском језику.

в 

Michael Gregory је Scientix амбасадор за Француску, члан француске делегације који ће учествовати на европском фестивалу ,,Науке на сцени“ (SonS) у Парагу у марту 2022. и такође активан члан бројних група наставника, укључујући мрежу наставника Perimeter Institute Teacher Network, CERN и Exploratorium TI alumni, а координатор је и научних програма за даровите ученике у двојезичној школиу у Паризу.
У слободно време путује како би одржао бесплатне радионице за наставнике и гостујућа предавања у школама, приказујући обиље експеримената и идеја кроз које промовише науку деци. Мајкл Грегори је бициклом прешао преко 30 земаља како би се повезао са наставницима науке и поделио идеје.
Домаћини и Мајклови асистенти су Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма: чланови Менсе, Удружења УченIQ, амбасадори Science on Stage Србије и чланови Института за модерно образовање.
Фотографије можете погледати ОВДЕ.