У четвртак, 28. октобра у 19:30 часова водио се онлине разговор на нашој Фацебоок страници са двема гошћама на тему Конференције о даровитости, која се ове године одржала по четврти пут.
Конференција за циљ има да сагледа који је однос даровитости и разних фактора који утичу на њено препознавање, остварање и развој.
Она подстиче дискусије и истраживања која треба да покажу најбољи начин за унапређење окружења (породичног, пословног, образовног) тако да оно што повољније утиче на развој даровитости у појединцу.
Наше гошће биле су учеснице Конференције, др Јасна Адамов, редовна професорка на ПМФ-у у Новом Саду, и Гордана Павловић, професорка разредне наставе и васпитачица.
Њих две су нам причале о њиховом погледу на даровите ученике и начине на које их препознају, те како се труде да прилагоде окружење њима и који су то услови који би могли да се побољшају да би они достигли свој максимум.
др Јасна Адамов је редовни професор Катедре за методику наставе хемије ПМФ у Новом Саду. Бави се научним истраживањима у области методике наставе хемије, е-учења и примене савремене образовне технологије у настави, рада са даровитим ученицима и екохемијског образовања. Аутор је преко 170 научних радова и аутор више уџбеника за хемију. Председник је Одбора за обезбеђење квалитета и интерну евалуацију Универзитета у Новом Саду, члан наџорног одбора Друштва предметних дидактичара Србије, члан програмске комисије за хемију Истраживачке станице Петница, члан Комисије за таленте покрајинског Секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Српског хемијског друштва.

Гордана Павловић је професор разредне наставе и васпитач. Ради као васпитач и руководилац објекта „Мрвица“ у Предшколској установи „Дечји дани“. Сарадник – васпитач на књизи „Развијати се на себи својствен начин“ предшколске установе „Дечји дани“. Финалиста фестивала „Сциенце он Стаге“ Србија и аутор блога Игралиште за свакога.

Разговор је водио потпредседник Менсе Србије Мр Предраг Ђукић.