У сарадњи са Српско-Корејским информатичко приступним центром Менса Србије 6. октобра 2018.године, организовала је бесплатну радионицу за децу: ,,УченIQ кодира у свемиру“ поводом Дана интелигенције, почетка Европске недеље програмирања (Code Week), Недеље свемира (World Space Week) и завршетка Дечије недеље,

Циљ радионице је био да децу од 1. до 6. разреда упозна са различитим едукативним игрицама за учење програмирања, а са темом свемира.

Након уводног дела о свемиру и нашем Сунчевом систему, деца су учила да програмирају помоћу игрица чија је тема свемир: Star Wars: Building a Galaxy With Code, Tynker: Lost in the space (Hour of Code), а најцтарији су правили причу о Свемиру у Scratch-у. На крају радионице деци је скренута пажња на друге едукативне игрица којима могу учити програмирање и тиме унапредити своје алгоритамско и логичко мишљење.

Деца на различите начине треба да развијају своје потенцијале. Интелигенција и начини мишљења се посебно развијају ако деца решавају проблеме. Учењем програмирања деца усвајају нове вештине потребне за 21. век и нека будућа занимања која тренутно не постоје.


Аутори и реализатори радионица :

Тања Олеар Гојић, професор разредне наставе, координатор и оснивач СИГа УченIQ, суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије , Scientix амбасадор и Microsoft иновативни едукатор експерт, аутор програма Од цртања до програмирања и Учимо брзо и лако, јер знамо како. Изабрана је као један од наставника промотера (,,Leading teacher“) обележавања Европске недеље програмирања у Србији.

Мирјана Тишма, професор разредне наставе, координатор СИГа Родитељ и оснивач СИГа УченIQ у оквиру Менсе Србије, суоснивач СИГ-а за развој учења и памћења при Менси Србије, аутор програма Од цртања до програмирања и Учимо брзо и лако, јер знамо како.

Scratch 1         Scratch 2      Scratch 3     Scratch 4

Галерија фотографија PHOTOS